TrackerSystem.nl  TrackerSystem.be  TrackerSystem.be 
LOGIN

Kilometerregistratie Belastingdienst


RRS Normenkader van Belastingdienst Met de fiscale rapportage van TrackerSystem weet u zeker dat uw kilometer-registratie volledig conform de eisen van de Belastingdienst is - en blijft.
Begin 2013 zijn alle nieuwe normen voor de rapportages – het zogenaamde RRS Normenkader – in de software geïmplementeerd, zodat de kilometer-registratie van u en uw werknemers waterdicht is. En aangezien de Belastingdienst het privegebruik van de auto van de zaak nauwgezet controleert, weet u zeker dat u met TrackerSystem geen risico loopt op een naheffing!

De rapporten van TrackerSystem gaven reeds de vereiste data weer: ritnummers, data, adressen, rittypes en kilometerstanden. De Belastingdienst heeft echter aanvullende eisen gesteld. De grootste verandering ziet u in de opmaak van de PDF-rapportage, die volledig volgens de norm van de Belastingdienst is vormgegeven.

De belangrijkste veranderingen

Gegevens over bestuurders, voertuigen en werkgever

Het rapport is uitgebreid met (fiscale) informatie over de bestuurder, het voertuig en de werkgever. Onder andere NAW-gegevens van bestuurder en de organisatie worden getoond. Tevens kunt u direct zien of de bestuurder Verklaringhouder is. Dat wil zeggen of deze persoon een verklaring bij de Belastingdienst heeft afgegeven dat hij geen kilometers of maximaal 500 kilometer per jaar rijdt met een auto (of meerdere auto's) van de zaak.
Wat betreft het voertuig dient de kilometerstand regelmatig gecorrigeerd te worden - volgens richtlijnen van de Belastingdienst elke twee maanden. In het fiscale rapport zijn dan ook de meest recente KM-stand en de datum van de gecorrigeerde KM-tellerstand zichtbaar.

Afwijkende route

Heeft een werknemer een werkrit volgens een erg onlogische route gereden, dan wil de Belastingdienst daar een zakelijke verklaring voor hebben. U dient dit dan aan te geven in uw rittenregistratie in de de software of via onze Webapp. Daarbij geeft u dan ook het aantal omgereden kilometers en de reden voor de afwijking op.

Achtergrondinformatie: Wat is het RRS Normenkader precies?

In het voorjaar van 2012 heeft de Belastingdienst gezamenlijk met marktpartijen een RRS Normenkader opgesteld waaraan rittenregistratiesystemen moeten voldoen. Om deze normen op te zetten heeft de Belastingdienst een aantal leveranciers van rittenregistratiesystemen bijeen gebracht in een klankbordgroep.

In dit RRS normenkader wordt op gebied van veiligheid, werking, opslag, wijzigingen en gebruik strenge eisen gesteld aan rittenregistratiesystemen. Momenteel zijn deze normen in onze systemen doorgevoerd zodat de rapportages voldoen aan de eisen vanaf januari 2013.

Het volledige RRS Normenkader kunt u downloaden: Normenkader-RRS_versie-1-30.pdf

Voor meer informatie over kilometerregistratie


Neem contact met ons op via het contact formulier

Heeft u vragen?
Telefoon: +31294712052


Login Portaal
Portaal
App
TrackerSystem App - Android TrackerSystem App - Android
Nieuws
<< Prev 1 2 3 4 5 6 Next >>
05-11-2015 - De Hartstocht

Vandaag heeft Ditzo de campagne gelanceerd "De Hartstocht".
In samenwerking met Pool Wordwide hebben wij twee track & trace systemen met een extra groot accupack geleverd zodat het Hart een extra lange tijd gevolgd kan worden.
https://dehartstocht.ditzo.nl/ #dehartstocht

[Lees meer..]

16-03-2015 - GPS/GLONASS

TrackerSystem is voordurend bezig om zijn systeem en hardware te verbeteren.
Zins kort zijn de eerste GPS gecombineerd met GLONASS tracker&trace units op de markt gekomen.
Onze eerste testen wijzen uit dat deze combinatie voor nog meer precie zorgen.

[Lees meer..]

28-01-2015 - MT90

TrackerSystem introduceert de MT90. Deze kleine unit van maar 90gram is spat waterdicht, heeft een zeer eenvoudige bediening, en een spreekluister verbinding ingeval van nood.

[Lees meer..]

30-09-2014 - Nieuwe voorwaarden

Recent zijn onze algemene voorwaarden aangepast. Ze waren toe aan meer duidelijkheid en volledigheid. Wat betekent dat concreet voor u?

[Lees meer..]

26-09-2014 - GMT200

QueClink heeft onlangs een nieuwe unit geïntroduceerd, de GMT200.

Dit is de lichtere versie van de GMT100. De GMT200 is speciaal ontwikkeld door motoren en kleine boten die een voorzien moeten worden van een energie zuinig track & trace systeem.

De unit heeft een omvang van 70x46x17.5mm en weegt 65gram

[Lees meer..]

<< Prev 1 2 3 4 5 6 Next >>
Referenties